Till helgen är det cykelmässa på Svenska Mässan och med detta i åtanke tänkte vi tipsa om några härliga cykelleder för barn, lycra-fantaster och skogsmullar. Glöm bara inte att se över cykeln om den stått i träda över vintern!

Foto: Maria S Krupa

1.MTB i Skatås
I Skatås finns en hel del leder för alla nivåer. Är du nybörjare på mountainbike är vårt tips ”nya mountainbike-banan” eller Master XC. som ligger öster om Skatås motionscenter och går runt Brudaremossen. Håll utkik efter skyltningen och cykla medsols.

Kartor finns på Trailforks

Säröbanan en tidig morgon i riktning mot Göteborg. Foto: Maria S Krupa

2. Säröbanan
Har man aldrig cyklat på Säröbanan är det ett toppentips för både motionär och barnfamilj. Att cykla från Linné till Särö är en bra bit för den ovane och passar kanske inte de minsta deltagarna. För en fin naturupplevelse räcker det att cykla till Hovås eller Amundön. Orkar man en bit till passerar man Billdal och Kullavik som båda lämpar sig perfekt för fikapaus.

Karta över leden

Foto: Maria S Krupa

3. MTB i Änggårdsbergen
I Änggårdsbergen finns mängder av grusvägar och stigar för cyklister, men se upp för motionärer utan hjul och visa respekt för naturen. En variant är att starta bakom Botaniska, ta sig uppför för att nå högsta punkten i närheten av Eklanda. Väl uppe väntar en superhärlig (superläskig) utförslöpa.

Kartor finns på Trailforks

4. Älvsborgsbron till Saltholmen
Ta sikte på Novotel och småbåtshamnen och cykla rakt fram under Älvsborgsbron. När du passerat Nya Varvet behöver du ta dig uppför och igenom villaområdet för att slutligen hamna på Långedragsvägens cykelbana. Nu är det raka spåret, ja man följer faktiskt spårvagnsspåren, och slutar inte trampa förrän man ser skärgårdsbåtarna.

Karta över leden

Redaktionen har inte testat Ale Bike Park ännu, men väl Sälen och Hallandsåsen. Fotot är från Hallandsåsen. Foto: Maria S Krupa

5. Downhill
Du som verkligen är ute efter fart och fläkt i ditt cyklande ska prova mountainbike i en slalombacke. Precis som när man åker skidor tar man liften upp, och när man åker ner för backen cyklar man på stigar som har olika svårighetsgrad. (Grön, blå, röd och svart). Bor man i Göteborg finns närmaste downhill i Ale.

Mer info om Ale Bike Park
Hitta hit

 

Forum för mountainbike

Boktips kring mountainbikeleder i Göteborg

 

Please follow and like us: