Ordet vintage syftar ursprungligen på vin gjort på druvor från samma år. Idag använder vi ordet vintage när vi pratar om andra typer av varor som exempelvis bilar och kläder. När det kommer till kläder brukar man säga att kläderna ska vara minst 25 år gamla för att kallas vintage, men riktigt så snäva är vi inte på veckans 5. Vi tipsar om fem butiker som arbetar med både vintage och finare second hand.

foto-2016-10-05-16-57-23

Haute couture i skylten hos Ex. Foto: Maria S Krupa

1. Ex
På Teatergatan 17 ligger Göteborgs mest exklusiva vintage-butik. Här finns skor, väskor och kläder från de stora modehusen. Prada, Gucci, YSL, Armani, Dior, LV för att nämna några. Är du på jakt efter något speciellt har ägarinnan Ann-Christin Z Hellberg fantastiska haute couture-plagg i sin butik. Allt i butiken säljs på kommission.

Hemsida
Hitta till Ex 

foto-2016-10-05-12-51-55

Hege Wendelbo jobbar på Ragtime. Foto: Maria S Krupa

2. Ragtime
Elisabeth Söderbom startade Ragtime 1986, som från början sålde både dam- och herrkläder. Idag riktar sig butiken enbart till män. Här hittar du det mesta. Skor, ytterkläder, kostymer, skjortor, tröjor, jeans och byxor av fin kvalitet. Butiken jobbar med second hand och vintage men erbjuder också nytillverkade accessoarer. Allt säljs på kommission.

Hemsida
Hitta till Ragtime

foto-2016-10-05-12-44-23

Foto: Maria S Krupa

3. Infinitum
Hos Linda på Infinitum kan du köpa vintage-smycken från till exempel Chanel och Louis Vuitton samt vintage-klockor från exempelvis Rolex. Butiken har bara öppet på lördagar, men du kan ringa och boka en tid som passar dig.

Instagram: jewelleryvintage
Frågor och tidsbokning: tel 031-13 32 10
Hitta till Infinitum

img_6681

Foto: Sara Bergqvist

4. Charlston Fashion & Second Hand i Haga
Hos Charlston kan du hitta märken som Ralph Lauren, Save the Queen, Tara Jarmon, Michael Kors och Rützou i butikens second hand-del. Allt säljs på kommission och ibland kan riktiga rariteteter dyka upp – för ett tag sedan var det en dam som lämnade in ett helt gäng exklusiva sidenklänningar. Butiken lockar även långväga kunder – bland annat besöker en uppköpare från Köpenhamn regelbundet butiken i jakt på nya fynd.

Instagram: Charlstons_Fashion
Hitta till Charlston Fashion & Second Hand

foto-2016-10-05-16-43-11

Foto: Maria S Krupa

5. Boutique Laila Second Hand, Götabergsgatan 22
Butiken på Götabergsgatan har funnits i 17 år och här finns ett stort utbud av second hand-plagg. Har du tur kan du ibland hitta märkeskläder och märkesskor från exempelvis Michael Kors, Marc Jacobs och Karen Millen. Utbudet består av festkläder, kavajer, finare vardags- och ytterplagg.

Hemsida
Hitta till Boutique Laila

 

Please follow and like us: