Vart ska vi äta lunch idag? En ständigt återkommande fråga för de som inte orkat packa ner gårdagens rester i lunchlådan. Arbetar du utanför stadskärnan kan utbudet i centrum tyckas oändligt, men det handlar ju inte om kvantitet utan om kvalitet. Lyser solen vill man förmodligen ta till vara på den och avnjuta sin lunch på en restaurang med uteservering. Här kommer våra fem bästa tips.

1. Market, Rosenlund
I och med en omfattande upprustning av Rosenlund har området intagit en topplacering bland våra favoritställen i Göteborg. Här finns restauranger, caféer och några butiker. Under dagen kryllar området av lunchgäster och på kvällen förvandlas restaurangerna till avslappnade mötesplatser.

Market serverar mat som är en fusion av det koreanska och mexikanska köket. Under sommaren kan du äta din lunch i deras pergola-liknande byggnad som erbjuder både sol och svalkande skugga. Lunch serveras kl 11.00-14.00 måndag till fredag. Självklart kan du också äta middag på Market.
Hitta till Market
Hemsida

2. Mr P, Götaplatsen
Sol, regn, lunch eller middag? Oavsett väder och omständigheter är Mr P är en av Göteborgs trevligaste restauranger och ett säkert kort om man vill äta bra mat. Hit går vi med arbetskamrater, bästa vännerna eller våra affärsbekanta. Maten är influerad från världens alla hörn och under lunchen kan du välja mellan två rätter – en kötträtt och en fiskrätt.

Mr P har en härlig uteservering uppe på Götaplatsen där du kan spana ut över hela Avenyn. Lunchen serveras kl 11.00-14.00 måndag till fredag och vi rekommenderar att komma i god tid då bordsbokning för lunch inte är möjlig.
Hitta till Mr P
Hemsida

3. Lagerhuset, Heurlins Plats 1
Lagerhuset har en fantastisk uteservering där du verkligen kan njuta av solen i fulla drag. Man serverar dagens kötträtt, dagens fiskrätt, veckans veganrätt samt veckans gästrätt mellan 11.30-14.30. I lunchen ingår sallad, hembakt bröd och kaffe. Vill du besöka Lagerhuset utöver lunch erbjuder restaurangen härliga middagar men också after work på fredagar, brunch på lördagar och söndagar samt jazzkvällar på lördagar. Hitta till Lagerhuset
Hemsida

Foto 2016-05-04 14 26 27

4. Smörgåsbaren, Kyrkogatan 20-22
Sveriges första smörgåsbar öppnade augusti 2015 i Göteborg och erbjuder mer än vad namnet säger. På kvällen kan man avnjuta smörrebröd, toasts, banh mi med mera men här serveras också lunch som tur är. Välj mellan tre rätter; kött, fisk eller vegetariskt. Lunchen serveras kl 11.00-15.30 måndag till fredag. Smörgåsbaren har en solig uteservering med utsikt mot Domkyrkan samt en mysig innergård som erbjuder lite mer svalka.
Hitta till Smörgåsbaren
Hemsida
 Foto 2016-04-28 12 04 46

5. Rosenkaféet, Slussgatan 1
Göteborgs vackraste uteservering ligger inne i Trädgårdsföreningen som för övrigt är en av Göteborgs äldsta parker och en riktig oas. Här kan du koppla av, njuta av en fantastisk omgivning och verkligen ladda batterierna. Om du vill inta din lunch utan parasoll finns några bord utplacerade i bersån. På Rosenkaféet serveras två lunchrätter – en kötträtt och en fiskrätt – varje dag mellan 11-15.
Hitta till Rosenkaféet
Hemsida

Foto 2016-05-12 15 49 13

Bubblare:
Om vi återgår till området Rosenlund finns många fler möjligheter till både lunch och sol. Feskekörkans restauranger, Ai Sushi och Barabicu är några bra och trevliga exempel. Dessutom öppnar Boulebar sin uteservering för lunch nästa vecka. Öppet från kl 11 med en reducerad meny. Dessutom stort plus för bra cykelparkering. Varför inte kombinera lunch och boule?

Foto 2016-05-12 16 20 42

Please follow and like us: