Hela Linné är fullt med bra lunchrestauranger, inte minst kring Långgatorna – faktum är att det finns så många att det är svårt att begränsa sig till fem. Här kommer ett axplock av de bästa.

1. Tacos & Tequila, Tredje Långgatan
Tacos på Tacos & Tequila är något helt annat än tacos a la barnens fredagsmys – här är det gott på riktigt. Alla tacos serveras fint uppställda i mjuka bröd och rikligt med tillbehör – varianterna med fisk är en klar favorit! Räcker det inte kan man alltid beställa till extra guacamole och nachochips. En bonus är att man kan välja att sitta ute även under de kyligare årstiderna tack vare generöst tilltagen infravärme. Kuriosa: Kvällstid finns en drinklista där alla drinkar innehåller tequila.
Hitta till Tacos & Tequila
Tacos & Tequila

 

2. Silvis, Nordhemsgatan (mellan Första och Andra Lång)
Känslan av att sitta hemma i någons vardagsrum är borta – omgjorda Silvis är något helt annat men minst lika bra. Nu är det trendig och orientalisk atmosfär med kaklade arabesker som gäller. Det som inte har förändrats är att maten fortfarande är lika god. Generöst och trevligt med bröd och tillhörande små röror medan man väntar på maten. Palestinskt kök.
Hitta till Silvis
Silvis

 

3. Taverna Averna, Tredje Långgatan
Hit går man lika mycket för miljön som maten. Taverna Averna är ett ständigt levande galleri med tavlor ända från golv till tak – och det är högt i tak (hur får de egentligen ner flaskorna högst upp på hyllan?). Konsten är hämtad från lokala gallerier och konstnärer, där varje galleri har en egen vägg och där tavlor emellanåt säljs och byts ut (be restaurangen om deras förteckning om du är intresserad). Bistro med ambitiöst komponerade och fint presenterade rätter. Missa inte biscottin och det goda kaffet efter maten.
Hitta till Taverna Averna
Taverna Averna

 

4. Byns Bistro, Tredje Långgatan
Mysig miljö och god mat gör att det är lika trevligt att slinka in här vare sig det handlar om lunchen eller kvällen. Fisk- och skaldjursgrytan som är ett återkommande inslag är en klar favorit och gillar man ärtsoppa med plättar finns det på menyn varje torsdag. Väl tilltagen salladsbuffé med hembakat bröd och kakor till kaffet.
Hitta till Byns Bistro
Byns Bistro

 

5. Made in China, Tredje Långgatan
Made in Chinas specialitet är buns som fylls med till exempel kyckling, biff eller tofu i kombination med olika röror och picklade grönsaker. Som tillbehör kan man välja ris eller friterad sötpotatis (missa inte dessa). Missa heller inte salladsbuffén med asiatiska smaker och lyckokakan till kaffet på slutet. Dim sum på kvällstid.
Hitta till Made in China
Made in China

Please follow and like us: