I väntan på att sjöarna ska frysa till och Hedens isbana spolas upp åker vi skridskor inomhus – med ett par undantag. Här kommer fem tips på ställen i Göteborgstrakten där du kan åka skridskor just nu.

fil-2016-12-13-13-22-01

I skrinnarhallen är man skyddad från väder och vind. Foto: Maria S Krupa

1. Ruddalen
I och med taket som monterades på skrinnarhallen 2002 är Ruddalen perfekt för skridskoåkning i alla väder. I mitten av hallen finns en mindre rink som passar utmärkt att träna saxning och piruetter på. (Inte alltid öppen dock). Gott om sittplatser för paus, fika och ombyte. 50 meter från skrinnarhallen ligger bandybanan där det är tillåtet att spela med puck och klubba. Ruddalen erbjuder uthyrning av skridskor och hjälm. Ta med fika. Vid vackert väder och stora högtider är det högt tryck på parkeringsplatserna, så orkar man gå en bit är spårvagn att rekommendera.

Öppettider
Hitta hit

image001

Foto: Sara Bergqvist

2. Isdala i Kortedala
Isdalas ishall rymmer både en stor och en liten bana – på den lilla får man spela med puck och klubba. Om man inte har egen utrustning kan man hyra skridskor och hjälm. För det mesta håller sig antalet åkare på en lagom nivå och man slipper trängas – hit åker vi ofta och gärna. Gratis parkering längs med gatan utanför, betalparkering på kortsidorna. Hockeyklubbens café är öppet ibland, ta med eget fika om du vill vara på den säkra sidan. ”Ska ni skriva om oss? Hälsa alla välkomna!”

Öppettider
Hitta hit

3. Vallhamra ishall i Partille
En av fördelarna med Partille ishall är att det är gratis att åka här under allmänhetens åkning. Nackdelen är att det ofta är ganska många besökare, åtminstone på helgerna. Café i direkt anslutning till ishallen och gratis parkering. Ingen uthyrning av utrustning, så se till att ha med din egen. Spel med klubba vissa tider och dagar. Säsongen sträcker sig mellan 8 oktober och 11 mars.

Öppettider
Hitta hit

4. Angered Arenas ishall i Angered
Angereds arena passar extra bra för familjer där inte alla vill vara med och åka. Ishallen är inte fullt lika kall som de andra, åtminstone inte om man står högst upp på läktaren och tittar på. Dessutom finns ett fint badhus i samma anläggning och utanför en rolig och väl tilltagen lekplats. Café som är öppet vissa tider. Spel med klubba vissa tider på lördagarna.

Öppettider
Hitta hit

5. Askims ishall
I Askims ishall bedrivs mycket ishockey- och konståkningsverksamhet, men nästan varje dag erbjuds skridskoåkning för allmänheten. I ishallen spelas ofta musik och det brukar vara ”lagom” med folk så du slipper trängas på bänkarna när du byter om och ute på isen. Askims ishall har uthyrning av skridskor och hjälm och det finns skridskostöd för de minsta. Ta med fika! Gott om parkeringsplatser och nära till busshållplats.

Öppettider
Hitta hit

Bonusåkning under december

Isbanan på Liseberg
Juligare och vintrigare inramning till skridskoturen än så här får man leta efter. Har man årskort på Liseberg är det dessutom helt gratis. Skridskor och hjälm finns att hyra för 50 kr + 50 kr i deposition. Passa gärna på att åka här i mellandagarna – då kan du gå i skridskoskola och lära dig trick av ensemblen som är med i isbaletten.

Isbanan på Liseberg
Hitta hit

 

 

 

 

Please follow and like us: