Har du alltid drömt om att stå på scen? Nu har du chansen! Här kommer fem tips på ställen med Öppen scen. Och det är inga dåliga ställen – på vissa av dem uppträder vanligtvis betydligt mer namnkunniga artister. Törs du inte själv kan du alltid gå och kolla på andra som gör det.

1. Göteborg Open Stage på Pustervik
På onsdag framträder Silvana Imam på Pustervik. Fyra dagar senare kan det vara din tur. En gång i månaden öppnar Pustervik nämligen upp för oprövade talanger som får möjlighet att framföra sin musik, texter, sånger, berättelser, betraktelser eller dans. Piano, mickar och förstärkare finns på plats, övriga instrument (ej för stora) får man ta med själv. Smartast att anmäla sig i förväg på hemsidan, men det går också att chansa och anmäla sig på plats.

Göteborg Open Stage
Göteborg Open Stage Facebook
Hitta till Pustervik och Göteborg Open Stage

2. Västerhus i Majorna
Västerhus i Majorna kör Öppen scen på torsdagar kl 20-01. Här kan man läsa, sjunga, spela och dra en vits eller dikt – ensam eller med sitt band. Ingen föranmälan krävs, man skriver upp sig på listan när man kommer och sen ropas man upp när det är dags. Piano, trumset, elgitarr, akustiska gitarrer, elbas och mickar finns att låna. Max tre låtar. Kolla övriga regler innan du slinker upp på scenen.

Västerhus Öppna Scen
Västerhus Öppna Scen Facebook
Hitta till Västerhus

12768222_983955581678947_1655796375080360218_o

Open Mic. Foto: Göteborg Stad Centrum

3. Open Mic på Stadsbiblioteket
Open Mic är ett återkommande arrangemang på Stadsbiblioteket där både nybörjare och mer erfarna kan visa upp sina talanger när det gäller att till exempel sjunga, dansa, trolla, jonglera eller läsa en dikt. Tekniker, mickar och linebox finns på plats. Föranmälan möjligt men inte nödvändig.

Open Mic på Stadsbiblioteket Facebook
Hitta till Stadsbiblioteket 

eelisabeth-vagaupptradaganget-438-kopia

Foto: Frivilligcentralen Oscar

4. Frivilligcentralen Oscar på Linnégatan
Oscars Öppna Scen är ett jättebra alternativ för dig som vill uppträda för allra första gången. Anders Lundmark, tillåtare (bara älskar den titeln) på frivilligcentralen beskriver det som opretentiöst, tillåtande och kärleksfullt. Runt 30 besökare brukar dyka upp varje gång, varav ungefär hälften uppträder. De flesta instrument finns på plats och man kan till och med få hjälp av husets kompband med gitarrist, basist och pianist om man vill. Varannan söndag ojämn vecka kl 17-19.

Frivilligcentralen Oscar
Hitta till Frivilligcentralen Oscar

5. Söndags Jam i Kortedala på Restaurang 20+
Varje söndag kl 14 bjuder Restaurang 20+ på jam för alla som vill. Inga regler, det är bara att dyka upp och spela, antingen på eget instrument eller genom att låna ett på plats. Inget inövat, det som sker på scenen sker spontant.

Restaurang 20+
Hitta till Restaurang 20+

 

Please follow and like us: