Hyra, köpa eller låna. Möjligheterna att hitta bra sportutrustning till sportlovet är många – och behöver inte alltid innebära stora hål i plånboken. Här kommer våra fem favoriter.

IMG_77191. Snabb Sport & Byteshandel på Magasinsgatan
Hos Snabb Sport & Byteshandel kan man få en komplett skidutrustning till barnen för en tusenlapp. När de har växt ur den säljer man den och får hälften tillbaka eller byter till större storlek och betalar mellanskillnaden. Samma gäller skridskor, där utbudet är ännu större. Och vill man hellre byta in skidorna mot skridskor eller tvärtom går det också bra (för en mellanskillnad). Smart sätt att uppdatera utrustningen i takt med att barnen växer – eller till sig själv när man hellre vill ha något annat. Har även en del ny utrustning – inte minst skridskor – och skridskoslipning. Ring gärna och kolla vad som finns inne just nu.

Snabb Sport
Hitta till Snabb Sport

IMG_76912. Emmaus Björkå på Backaplan
Med lite tur kan man skaffa en komplett sportutrustning i Emmaus 1500 kvadratmeter stora flaggskepp på Backaplan. På övre plan finns underställ och andra träningskläder och i bottenvåningen hittar man både skidor, skridskor, hjälmar, stavar, ridstövlar och cyklar. När vi besöker butiken är det lite utplockat på just skidor – men ny utrustning är på väg. Senast vecka 6 ska den finnas i butiken.

Emmaus Björkå Backaplan
Hitta till Emmaus Björkå

IMG_77023. Udéns sport
Favoriten när vi letar kvalificerad slalom- eller längdåkningsutrustning med tillbehör. Kunnig personal, brett utbud, bra paketpriser och generös service – sist jag köpte längdskidor här fick jag behandlingen av skidorna på köpet eftersom de skidor jag helst hade velat ha (och som var lite billigare) inte fanns i min längd. Köper man slalomskidor har man fri slipning och vallning i ett år. Dessutom Öppet åk-garanti för slalomskidor, vilket innebär att man kan byta in sina skidor mot ett par andra efter en veckas åk (mot en kostnad av 20 procent).

Udéns Sport
Hitta till Udéns Sport

IMG_77234. Kanotcentrum
Skaffat all utrustning? Då behöver du få den med dig också. Hos Kanotcentrum finns 52 takboxar i olika storlekar som man kan hyra (och man får hjälp med monteringen). Snopet nog är allt redan uthyrt till vecka 7 i år. Men om du bor i någon av kranskommunerna med möjlighet till flexibelt sportlov (vecka 6,8 eller 9)finns fortfarande lediga boxar i skrivande stund. Hyra av box i tio dagar kostar ca 950 kr. Hos Kanotcentrum finns också långfärdsskridskor från 1 100 kr och uppåt – och tillbehör som isdubbar, pik, kastlina och vattentät ryggsäck.

Kanotcentrum
Hitta till Kanotcentrum

IMG_76815. Fritidsbanken i Angered
Det allra billigaste alternativet! Hos Fritidsbanken kan barn och vuxna i hela Göteborg låna utrustning gratis i två veckor. Just nu finns ungefär 500 artiklar som skidor, skridskor, bollar, skydd och hjälmar i lager, men mer är på väg in i god tid till sportlovet. För närvarande öppet mån-tor kl 11-13. Ring gärna 070-2501418 och kolla att någon är där. Verksamheten står inför en expansion – både när det gäller utökade öppettider och fler utlämningsställen runt om i stan. Under sportlovsveckan finns man även på plats och lånar ut utrustning i Angered Arena.

Fritidsbanken
Hitta till Fritidsbanken

Please follow and like us: