Vart ska vi äta idag? Den ständiga frågan när magen kurrar och klockan närmar sig lunchtid. Det finns ett stort utbud av restauranger och caféer som serverar lunch i centrala Göteborg och en vanlig lunch kostar runt 100-lappen.  Här kommer våra fem tips på smakrika lunchställen.

sassi

1. Sassi Caffè Enoteca, Teatergatan
Sassi var från början en italiensk vinbar med fokus på antipasti. Nu har man utökat menyn och öppettiderna vilket gör att man får möjlighet att njuta av äkta hemlagad italiensk mat även på lunchen. Här känner man sig som hemma och ägaren gör sitt yttersta för att du ska trivas. Öppet från klockan 12.
Hitta till Sassi
Facebook

2. AI Sushi, Rosenlund
Restaurangen hittar du i Rosenlund och sushin som serveras ser ut som konstverk och är av toppklass. Mellan 11 och 15 serveras en lunchmeny och du kan välja mellan både sushi och varma rätter. AI Sushi har öppet veckans alla dagar fram till klockan 21.
Hitta till AI Susi
Hemsida

3. Språkcaféet, Esperantoplatsen
Lunchen serveras måndag till fredag mellan 11-14 och menyn är stor och varierad. Välj mellan mackor, sallader, pasta, kött, vegetariskt och veganskt. Gillar man falafel är Språkcaféet ett utmärkt val! Namnet Språkcaféet kommer av att man erbjuder konversationsträning på kvällstid, där gästerna får chans att lära sig nya språk.
Hitta till Språkcaféet
Hemsida

4. Steinbrenner & Nyberg, Östra Larmgatan
På Östra Larmgatan bakom Sheraton hittar vi Steinbrenner & Nyberg. Är man sugen på lunch rekommenderas deras klassiska sopp- och dessertbuffé som serveras mellan 11-16 måndag till fredag och 12-16 på lördagar. Dessutom kan man passa på att köpa med sig något gott bröd eller bakverk hem.
Hitta till Steinbrenner & Nyberg
Hemsida

5. Buenos Aires, Avenyn 1
I somras öppnade Buenos Aires i Göteborg och älskar man kvalitetskött är ett besök att rekommendera. Luncherna som serveras är lite enklare än vad som serveras på kvällen. Lunchen serveras måndag till fredag fram till klockan 16.
Hitta till Buenos Aires

 

Please follow and like us: