När breddbutikernas sortiment inte räcker till gäller det att hitta guldkornen som går på djupet. Här kommer våra fem bästa tips på oumbärliga butiker med ett nischat sortiment vi bara älskar.

Fil 2017-01-13 10 59 18

Specialbyggt batteripack utifrån kundens önskemål. Foto: Maria S Krupa

1. Batterilagret
Är du på jakt efter ett nytt batteri kan vi rekommendera Batterilagret. Här finns i princip alla batterier du kan tänka dig. Till bilen, mobilen, kameran, den radiostyrda bilen och hörapparaten. Skulle de mot alla odds inte ha just det batteri du behöver, kan de med största sannolikhet bygga ett batteripack efter dina önskemål. Ska du byta batteri till klockan är ett hett tips att besöka Batterilagret. Ett byte kostar från 50 kr.
Batterilagret finns i hela Sverige men vi besökte Batterilagret i Rosenlund. 

Hitta till Batterilagret
Batterilagret

IMG_7630

Skor för alla fötter! Foto: Sara Bergqvist

2. Bekväma Skor
Här hittar du fina skor som du kan promenera flera mil i – även om du har problem med fötterna. Stövlar med bredare skaft, loafers, kängor, inneskor, breda och extrabreda skor – här finns skor som funkar även om man har problem med till exempel hälsporre eller hallux valgus. Butiken har till och med en egen ortopedtekniker där du kan beställa inlägg till skorna vid behov. Hit kommer stamkunder ända från Schweiz, Spanien och Portugal. Just nu rea på vintersortimentet.

Hitta till Bekväma Skor
Bekväma skor

IMG_7621

2000 böcker om schack och schackspel i alla prisklasser. Foto: Sara Bergqvist

3. Svenska Schackbutiken
Är du redo att lämna stress och tidspress och ägna dig åt något som kräver lite tankemöda och får ta sin tid? I så fall ska du absolut bege dig till Svenska Schackbutiken i Kålltorp. Här finns schackspel från allt mellan 80 och 5 000 kr och över 2 000 boktitlar om schack. Det mesta säljs över nätet – men butiken i sig är väl värd ett besök (öppet mån-fre 10-18). Vill man slipa på sina schackkunskaper kan man även beställa privatlektioner. Och det finns lite att lära. En stormästare kan ha 300 000 schackställningar i huvudet.

Hitta till Svenska Schackbutiken
Svenska Schackbutiken

Fil 2017-01-13 10 59 03

Rättvisemärkt och ekologiskt hos Fram Ekolivs. Foto: Maria S Krupa

4. Fram Ekolivs Haga
Om du är trött på att springa runt mellan olika butiker för att få tag på alla ekologiska varor du söker ska du gå hit. Hos Fram Ekolivs (som även har en butik i Linné) hittar du allt du behöver för att bara kunna äta ekologiskt och rättvisemärkt. Här finns även ett bra utbud av veganprodukter, ett spännande pastasortiment och en stor del försäljning i lösvikt. Inte bara livsmedel – här finns till exempel också ekologiska tygblöjor och andra babyprodukter. 10 procents miljörabatt om du handlar för 800 kr och går, cyklar eller åker kollektivt.

Hitta till Fram Ekolivs i Haga
Fram Ekolivs Haga

Fil 2017-01-13 10 57 54

Glenn Petersen välkomnar besökare till butiken på Kungsgatan. Foto: Maria S Krupa

5. Science Fiction-bokhandeln
I den här nischade bokhandeln finns de flesta av Science Fiction-författarna representerade. Förutom böcker är utbudet av filmer, tecknat, brädspel och merchandise med anknytning till science fiction och fantasy stort. Personalen som arbetar här är kunnig och har läst alla böcker, sett alla filmer och spelat de flesta spel och kan därför hjälpa till med tips och råd. Har du fastnat för Harry Potter eller tillhör du generationen som växte upp med Drakar och Demoner? Då rekommenderar vi ett besök i Science Fiction-bokhandeln!

Hitta till Science Fiction-bokhandeln
Science Fiction-bokhandeln

 

 

Please follow and like us: