Passa på att ta sommarens sista dopp! Nu är värmen tillbaka och i sjöarna blir det snabbt varmt igen. Här tipsar vi om fem fina badsjöar med sandstrand.

1. Härlanda Tjärn
Lilla Härlanda Tjärn blir snabbt uppvärmd när solen skiner. Den långgrunda sandstranden är fin och perfekt för små barn. Dessutom finns ytterligare en liten sandstrand med bryggor och rullstolsramp längre bort. Här finns också ordentlig grillplats, liten lekplats, kiosk och gott om p-platser (avgift). Eller ta buss nr 17 mot Östra sjukhuset och gå av vid Spåntorget.

Hitta till Härlanda Tjärn

IMG_6024

Foto: Sara Bergqvist

2. Delsjöbadet, Stora Delsjön
Populär badplats med sandstrand, bryggor, grillplatser, lekplats och närliggande café. Även kanotuthyrning i närheten. Stranden är fin men backen ner till sjön väldigt brant, vilket gör den lite besvärlig ur tillgänglighetssynpunkt. Gott om p-platser (avgift), men sommartid kan det vara svårt att få plats ändå.

Hitta till Delsjöbadet 

IMG_6066

Foto: Sara Bergqvist

3. Kåsjöbadet
Fina Kåsjön erbjuder flera fina små sandvikar, bryggor och ett rejält hopptorn med flera trampoliner. Här finns också kiosk och gott om p-platser (som dessutom är gratis). Om man tar bussen från Korsvägen eller Heden är man här på en knapp halvtimme.

Hitta till Kåsjöbadet

IMG_6041

Foto: Sara Bergqvist

4. Hästviken, Rådasjön
En liten trevlig badplats med inramande brygga. Parkera vid närliggande Råda Säteri (och passa på att prova Råda Gelatos ljuvliga glass om caféet är öppet). I Rådasjön finns ytterligare en badplats – som heter just Rådasjöns badplats. Även här fin sandstrand och brygga och dessutom rullstolsramp.

Hitta till Hästvikens badplats
Hitta till Rådasjöns badplats 

5. Sisjön
Badplatsen ligger i Sisjöns vackra naturområde som angränsar till Sandsjöbacka naturreservat. Här finns sandstrand, bryggor med badstegar samt rullstolsramp. Det finns också toaletter och grillplatser med vedförråd. Du tar dig till badplatsen med bil via Lunnagårdsgatan alternativt med buss till hållplats Johannefred. Tänk på att det är cirka 3 km att promenera från busshållplatsen.

Hitta till Sisjöns badplats 

Please follow and like us: