Lite komiskt att ”huvudpersonerna” i en av filmvärldens absolut mest romantiska middag är två förälskade hundar. Men vi gör gärna som Lady och Lufsen – för visst är det något speciellt med små italienska restauranger med rutiga dukar, levande ljus och familjär atmosfär (och bord för två förstås). Här kommer våra fem bästa tips inför Alla hjärtans dag.
 Foto 2017-02-07 11 55 36

1. Bellini
Genuint trevlig italiensk restaurang i Linné med klassiskt rutiga dukar, småbord och levande ljus. Perfekt för romantiska stunder och djupt in i ögonen-titt – eller varför inte för en mysig stund med vännen, sonen eller gamla mormor om partner saknas – Alla hjärtans dag är till för kärlek i alla former. Lite extra kärlek till Bellini för deras fantastiskt goda risotto med skogssvamp, vitt vin och parmesan.

Boka bord
Eller ring: 031 – 24 61 24
Hitta till Bellini

fontana di trevi

2. Fontana di Trevi
Uppe på Kungshöjd ligger anrika Fontana di Trevi. Här kan man äta gott till levande ljus vid bord för två i den klassiska rustika matsalen eller på den supermysiga bakgården (som inte bara är öppen på sommaren). På menyn står genuin italiensk mat och italienska viner. Med andra ord en perfekt restaurang för en romantisk parmiddag. Till Alla Hjärtans dag har man tre specialkomponerade trerättersmenyer: fisk, kött eller vegetarisk.

Boka bord
Eller ring: 031-13 73 32
Hitta till Fontana di Trevi
Fontana di Trevi

galleri_3242_bistro italiano

3. Bistro Italiano
Modern med öppet kök och samtidigt klassiskt italienskt rustik gör att Bistro Italiano på Övre Husargatan passar många smaker. Borden är tätt placerade och stämningen intim. Till och med Bruce Springsteen har varit här – platsen där han satt finns utmärkt med en liten skylt. Inför Alla Hjärtans dag har man två specialkomponerade menyer (i två olika prisklasser) och två sittningstider – 18 och 20. Vill du säkra din plats är det hög tid att slå en signal (men vi gissar att The Boss plats redan är bokad).

Boka bord
Eller ring: 031-13 78 38
Hitta till Bistro Italiano

enoteca maglia

4. Enoteca Maglia
Romantiskt, inbjudande och ledigt på en och samma gång. Gott om småbord, god mat och trevlig atmosfär gör Enoteca Maglia vid Mariaplan i Majorna till ett säkert kort för den som vill överraska sin älskade med en romantisk Alla hjärtans dag-middag. Specialmeny dagen till ära. Musik är ett annat viktigt inslag på Enoteca Maglia – liveband och dj:s är återkommande inslag. Om det blir något speciellt i musikväg just på Alla hjärtans dag är ännu inte bestämt.

Boka bord
Eller ring: 031-14 24 00
Hitta till Enoteca Maglia

IMG_7868

5. La Cucina Italiana

La Cucina Italiana
Hos La Cucina Italiana börjar Alla hjärtans dag redan på hemsidan som har en så förförisk anslagsbild att det är ett solklart val att gå hit. Stilfullt och charmigt med vita dukar och bordssilver. Specialmeny, blommor på borden och choklad på Alla hjärtans dag. Fortfarande några bord lediga, så skynda!

Boka bord
Eller ring: 031-16 63 07
Hitta till La Cucina Italiana
La Cucina Italiana

Please follow and like us: