kopia-av-halloween_151124_scarecrow_3_5

Foto: Liseberg

Är det Gasten på Liseberg som gäller om man vill se spöken på Halloween? Eller har vi några riktiga spökhus och hemsökta platser här i Göteborg? Organisationen Ghostagon har hjälpt oss att plocka fram 5 publika platser och hus i Göteborg med paranormala aktiviteter.

img_6985

Foto: Sara Bergqvist

1. Hotel Eggers
Om du vill träffa på ett spöke kan det vara en god idé att övernatta i rum 357 på Hotel Eggers. När Ghostagon fick i uppdrag att undersöka hotellet för ett par år sedan märkte de bland annat hur tavlorna i rummet rörde på sig. Den kvinnliga ande som sägs vandra runt på hotellet går gärna in i rum 357 och städar.

Hitta till Hotell Eggers

img_1066_hogupplost-stigberg-2

Foto: Hans-Erik Börjes

2. Torg i Majorna
Ghostagon har fått en förfrågan om att undersöka ett torg i Majorna nattetid, men har ännu inte hunnit med detta. Lite oklart vilket torg det handlar om – eventuellt Mariaplan eller Stigberstorget. Om du hinner före kanske du ser den man som sitter och vilar på en bänk vissa nätter mellan kl 02 och 04. När man närmar sig försvinner han spårlöst.

Hitta till Mariaplan
Hitta till Stigbergstorget

20160815_3_kristina-karlberg_alvsborg

Foto: Kristina Karlberg

3. Älvsborgs Fästning
Platser där många människor har avlidit sägs ha extra stark andlig närvaro – speciellt på natten. Älvsborgs fästning är en sådan plats enligt Ghostagon. Inte helt lätt att få besöka fästningen nattetid – men om man är observant kan man upptäcka saker även på dagen, speciellt under jord.

Hitta till Älvsborgs fästning

01_gunnebo-slott-foto-lina-ikse

Foto: Lina Ikse

4. Gunnebo Slott, Mölndal
Enligt ryktet finns det ett spöke på Gunnebo slott. Många ska ha hört konstiga ljud från ett rum som kallas kinesen – och spöket kan eventuellt vara John Hall som en gång lät bygga slottet. Ghostagon har undersökt byggnaden utan att upptäcka något, men tror att de kan ha varit där för kort tid. Kanske dags för att nytt besök snart igen?

Hitta till Gunnebo slott

foto-2016-08-25-14-02-06

Foto: Maria S Krupa

5. Tjolöholms slott, Fjärås
När Ghostagon undersökte slottet hittade de flera tecken på paranormala aktiviteter. Bland annat var det en buske som rörde sig kraftigt trots att det var vindstilla och ingen fanns i närheten. På nedre delen av byggnadens utsida finns kakelplattor och en dörr. Ghostagons ordförande tror att andarna passerar igenom där. Men de gör inte mycket väsen av sig och är inte farliga.

Hitta till Tjolöholms slott

 

Om Ghostagon
Ghostagon är en paranormal organisation med spökjägare över hela Sverige – lite som verklighetens Ghostbusters. Läs mer på Ghostagon.com

 Fler spöktips

  • Liseberg har Halloweenöppet med extra spökaktiviteter 21-23 oktober och 28 okt-6 nov. Övriga öppettider kan man besöka spökhuset Gasten. Om man har nerver av stål.
    Läs mer här
  • Dramatiserad spökvandring på Gunnebo slott för barn i åldern 9-12 år (ej yngre) under höstlovet.
    Läs mer här
  • Comedy Art Theatre anordnar spökvandringar i Göteborg. Rek. Åldersgräns 12 år.
    Läs mer här
Please follow and like us: