Längtar du tillbaka till 50-talet eller önskar att du hade levt under epoken då Elvis var het och kläderna kurviga och välskräddade? Kanske är du fascinerad av 50-talet och vill veta mer, kanske tycker du att det var bättre förr… Här kommer fem guldkorn för dig som vill återuppleva 50-talet.

1. Egg & Milk
En äkta amerikansk diner på Över Husargatan som serverar frukost och brunch mellan 7 och 15. Slå dig ner i den tidstypiska miljön och njut av allt från milkshakes till bagels. På torsdagar serveras pannkaksbuffé och är du riktigt hungrig kan du försöka äta fler än 21 amerikanska pannkakor. Det är nämligen rekordet som gäller.

Egg & Milk på Facebook
Hitta till Egg & Milk

Foto 2016-09-01 10 39 52

Egg & Milk. Foto: Maria S Krupa

2. Johannas Rockabilly
Hos Johannas Rockabilly kan du frossa i 50-talskläder och accessoarer. Alla kläder är nytillverkade och utbudet av klänningar är stort. Här hittar du även kjolar, byxor, toppar, tröjor med mera. Inspirerande butik som gör dig glad!

Webshop
Hitta till Johannas Rockabilly

Foto 2016-08-30 12 49 05

En del av utbudet hos Johannas Rockabilly. Foto: Maria S Krupa

3. Pinup Akademin
Pinup Akademin består av fyra kvinnor som erbjuder workshops och event där du boostar självförtroendet och lär dig fixa hår, make och kläder samt posera som en äkta pinuppa från 50-talet. Varje år gör man också en pinup-kalender och vinsten från försäljningen går oavkortat till bröstcancerfonden.

Nyfiken? Kolla in Pinup Akademin på Facebook

4. Kortedala museum
Om du vill återuppleva 50-talet ska du bege dig till Kortedala. Här finns ett lägenhetsmuseum med en arbetarlägenhet och en tjänstemannalägenhet som visar hur vardagen såg ut under 50- och 60-talet. Två rum och kök inredda med originalföremål.

Öppettider och adress

5. Fritzi’s Hair Parlour
Om du vill ha en 50-talslook är Fritzi’s Hair Parlour rätt ställe. Den 50-talsinspirerade frisörsalongen i Linné hjälper till med både hårvård, klippning, färgning och uppsättningar.

Öppettider på Fritzi’s
Hitta hit

Please follow and like us: