Gillar du bra mat? Då rekommenderar vi en tur till någon av de gårdsbutiker som finns i Göteborgstrakten. Här listar vi butiker som säljer allt från honung till kött! 

Foto 2016-07-20 13 56 56

Foto: Maria S Krupa

1. Gödebergs Gård, Lindome
Efter några felaktiga vägval kom vi fram till Gödebergs Gård i Lindome. Gårdsplanen var full av bilar och i butiken var det högt tempo. Nötköttet som säljs över disk kommer från egna gården, men fläsk-, kalv- och lammkött kommer från andra svenska gårdar. Det finns också möjlighet att göra en större beställning av kött och vi valde en ”nötköttslåda” på 20 kg som bland annat innehöll rostbiff, ryggbiff och högrev. Köttet var styckat och klart för avhämtning efter ett par dagar. I butiken kan man också köpa grönsaker, ägg och ost.

Öppettider och mer information

Foto 2015-09-26 11 35 18

Massa fina djur på gården. Foto: Maria S Krupa

2. Kåhögs Gård, Partille
Birgitta driver Kåhögs Gård tillsammans med sin man Lars-Inge. Här finns cirka 90 mjölkkor och på gården kan du köpa mjölk som säljs i automat. Fetthalten är cirka 4% och håller i fyra till fem dagar. Tag med egen flaska eller köp på plats!

Öppettider, mer information och hitta hit

3. Sammels Gårdscafé och butik, Landvetter
Lilian och Stig driver gården och säljer sina giftfria produkter i gårdsbutiken. Utbudet består av potatis, frukt, bär och grönsaker efter säsong men också honung, ägg och ved. Gården har också ett trevligt café.

Öppettider, mer information och hitta hit

4. Naturgården, Vallda
Vi blev tipsade om naturgården i Vallda där man säljer ekologiska produkter från egna och andra gårdar. Här hittar du ägg, grönsaker, färskt nötkött, vakuumpackat fryst nötkött, dessertostar, must, marmelad, kyckling med mera.

Öppettider, mer information och hitta hit

5. Björlanda Gård, Torslanda
På Björlanda Gård i Torslanda köper du Highlandkött. Köttet är saftigt och mört och har en lägre fetthalt på grund av att djurens välisolerade päls gör att de inte har behov av ett skyddande fettlager. I gårdsbutiken hittar du självklart mer än kött. Här säljs bland annat ägg, chutney, ost och idag även kanin!

Öppettider, mer information och hitta hit

Foto 2016-07-20 13 46 56

Gårdsbutiken i Torslanda. Foto: Maria S Krupa

 

Please follow and like us: