Vill du bada i ett ägg? Eller klättra i ett ägg? Då har du kommit rätt, för det kan man göra i Göteborg året runt. Så här till påsk kan du dessutom ge dig ut på ett antal äggjakter – inte minst efter de eftertraktade guldäggen fyllda med överraskningar som gömts över hela stan.

Foto: Hagabadet

1. Bada i ett ägg på Hagabadet
Lika exklusiv och utsökt som ett Fabergéägg är den lilla äggformade poolen på Hagabadet som förstås heter – Ägget. Här badar man i 30 grader varmt vatten året runt. Bad i poolen ingår i alla spabesök på Hagabadet. Dagspa kostar mellan 499 och 699 kr beroende på veckodag.

Dagspa på Hagabadet
Hitta till Hagabadet

Foto: Will Rose

2. Leta efter gömda konstägg
Vid Tjolöholms slott kan du bege dig ut på äggjakt efter tio konstägg, finurligt gömda i parken kring slottet. Bakom de konstnärligt utformade äggen på temat ”Down the Abbey hole (som inspirerats av slottets utställning med dräkter från serien Downtown Abbey) står tio konstnärer från Konstepidemin. Karta finns att hämta i slottsentrén eller att laddas ner som pdf. Och du har gott om tid på dig – utställningen pågår ända fram till 7 maj.

Skattletarkarta
Hitta till Tjolöholms slott

Foto: Sara Bergqvist

3. Klättra i ett ägg i Kungsparken
Det tre meter höga påskägget som stått i Kungsparken i mer än 65 år inbjuder genast till lek – vilket också är meningen. Konstnären Egon Möller-Nielsen fick idén till ägget när hans då treåriga dotter sa att hon längtade efter något att klättra på, gömma sig i och leka i. Men kolla gärna lite närmare innan ni släpper in barnen i ägget. När vi var där gick det fint att klättra i de övre delarna, men längst ner hade det blivit en ganska djup vattensamling.

Hitta till ägget i Kungsparken

Foto: Charlotte Oscarsson

4. Vems är ägget? Naturhistoriska har svaret, 13 april
Finns det svarta ägg? Eller till och med fyrkantiga ägg? Det kan du få reda på om du besöker Naturhistoriska museet på skärtorsdagen. Då kan du också passa på att undersöka olika ägg lite närmare, tova egna ägg och vara med i en tävling om ägg. Upptäcka ägg kl 13-15 och tovning av ägg kl 12-15. Fri entré till museet för barn under 25 år. Tova ägg kostar 30 kr.

Hitta till Naturhistoriska 

Foto: Clarion Hotel Post

5. Gyllene äggjakt för vuxna, 13 april
Tycker du som vi att skattjakt är riktigt kul även i vuxen ålder ska du vara med i Clarion Hotel Posts årliga äggjakt. Förra året hörde vi talas om eventet på omvägar och begav oss ut för att leta ägg. Tyvärr blev resultatet skralt trots att vi till och med kämpade upp för Skansen Kronan i hopp om att vara först – så tips till alla skattletare är att verkligen gå upp i tid alternativt bege sig till hotellet och hämta en skattkarta, så att letandet blir mindre slumpartat. Med lite skicklighet och massa tur hittar du ett guldfärgat ägg. Äggen är fyllda med värdekort på övernattningar, middagar eller annat skoj.

Att komma ihåg
Start: 06.00, de som vill hämta skattkarta kan göra det kl 07.00 på Post.
Slut: när äggen är slut alternativt senast 18.00
Här finns äggen: Bland annat på bussar, spårvagnar, köpcentrum, vid statyer, entréer och i rabatter (men aldrig i papperskorgar).
Sociala medier: När du hittat ett ägg, ta en bild och lägg upp den tillsammans med äggets nummer på Clarion Posts Facebook-sida med #EggHunt2017

Klicka i att du ska delta i eventet och få löpande information

Fler äggjakter

Äggjakt i Trädgårdsföreningen 13 april 

Äggjakt Majorna 15 april

Äggjakt Bohus fästning

Äggjakt i Hovås 15 april 

 

Please follow and like us: